Barking Riverside

About

Situated on former wasteland, the new marketing suite was designed to fit within a larger community that is being developed along 2 kilometres of Thames waterfront in Barking and Dagenham.

Commissioned by Barking Riverside, the project has been designed with the environment in mind. Wind turbines, solar panels, biomass heater and re-used structure ensure the projects very low carbon footprint and sustainable high performance during its life cycle.

The impressive decked terrace, canopy and sleek silver lines give the building a modern, innovative design that will complement the future development

 

 

Key Facts

Client Barking Riverside
Completion date 2008
Uses Marketing suite, meeting room and offices
Installation time 3 days
Total space created 358 m2 Internal Space. 90 m2 Terrace
Location Barking, Essex
Design / Build Container City™
Engineer Furness Engineering
Units created 5 studios

Testimonials

a highly sustainable building featuring Bio-mass boiler and Solar thermal panels

Related projects