Faraday School

About

When opening Faraday School in the  busy London Docklands area, New Model  School were looking for a unique way to gain a playground space from their existing facilities.

Creating a playground on the school building’s roof alleviated the need for extra land whilst providing the children with a safe environment in which to play.

Complete with astro turf and cloud shaped windows the new playground really makes the most of its location with stunning views across the river Thames and 02 arena.

 

Key Facts

Client New Model School
Completion date 2009
Uses Rooftop Playground
Installation time 1 day
Total space created 185 m2
Location Trinity Buoy Wharf, London E14
Design / Build Container City™
Engineer Furness Engineering
Units created 1

Testimonials

'We call it our playground in the sky

Headteacher, Faraday School

Related projects