Olympic Broadcasting Studios


Standing at nine storeys high, the OBS Tower was an impressive addition to the Stratford Olympic Park and our biggest building to date.

Located on a tree lined public plaza within the park, the OBS Tower has created space for ground floor food outlets with their own kitchen, technical rooms and 10 broadcasting studios over two further floors - each one offering the visiting media studios with unobstructed views over the main stadium through the large glass frontage.

The building was dismantled after the Paralympic Games and reused at Trinity Buoy Wharf, forming a new building- Clipper House

Key Facts

Client LOCOG
Completion date June 2012
Uses Broadcasting studios, technical rooms and retail space
Installation time 12 days
Total space created 1477m2. 138 containers used
Location Stratford Olympic Park
Design / Build Container City™
Engineer Furness Engineering


We welcome the simplicity of the structure for the broadcast studios and applaud the use of shipping containers for this temporary building

Design Council

Related projects